注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

http://t.sina.com.cn/alohawingwing

 
 
 

日志

 
 

真情流露  

2009-11-13 20:17:32|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

题目我林咗好耐,初初林住叫"冰梅姐再见了" "舍不得你"诸如此类,但林翻起今日我地班特登为冰梅姐搞果个欢送会,我觉得真系个个都真情流露.所以就用呢个题目.

今日系冰梅姐(我地班的实习老师)系七中的最后一日了.

前几日按班长同fish的计划我地仲写紧张心形卡纸比距,个个人都写咗好多野,搞到无位写,要+多一张先够.

直至到今日下午,我同明明商量紧唱咩歌果阵,都未意识到冰梅姐今日真系要走了,下星期翻到去就见5到距了...

但上完最为一节课,韩文拉冰梅姐上来果阵,冰梅姐一上讲台就喊了.

我真系好想同距讲:"你5好喊啦,你喊噶话我又会忍5住跟住你喊嘎啦"

果阵我已经眼湿湿了,见冰梅姐讲野讲到时喊时笑,我觉得我地系一齐的日子虽然只有两个月,但系距已经5系实习老师咁简单了,仲系我地的好朋友.

其实有心人都睇得出,冰梅姐真系好重感情,好为我地,对个个都好关心,...距5系当自己来实习,而系真真正正当我地系距的第一班学生感,

冰梅姐啊,你以后对d学生都要好似对我地感啊,5可以摆架子噶!要同距地做好朋友,仲有啊,你先同我地相处咗两个月咋, 感以后d学生毕咗业点算啊?要开开心心5好咁眼浅啊!

系果张心形卡纸度写果d其实真系5够, 我想同你讲好多野噶,我同你一样都咁偏科,但系我会努力d学好理科嘎啦, 只脚其实都好翻好多,无咁痛,你5使担心我啦.

今日真系好难忘,几乎半个班都喊晒.

你应该知道你对我地系几咁重要我地有几咁5舍得你了吧?

希望你中意我地唱比你听的歌,每个人都好用心感想表达对你的感受,

我地5系搞文艺晚会,而系真心想你记住我地,尽d绵力报答你.

仲系要特别鸣谢班长啊,如果5系距咁有心思,我地今日可能就好平淡感过了.

我唱"好想好想,好想好想,好想好想和你在一起"果阵,我睇到你又喊了,其实我真系忍得好辛苦,但系我一定要唱好呢首歌比你听,哈,你之前成日叫我系班会课唱歌,但都无机会,而家终于听到啦,~希望你中意啦.

后尾听到体委对你真情剖白,真系好感动,一个男仔都流眼泪了,何况系我地呢.

我知道班长准备咗几只英文歌串埋一齐想压轴想唱比你听,但系距自己都喊到出5到声了.

我觉得呢样5系失败啊,虽然5似我地预想感,情歌接龙,但系的确系真情流露.感先够真实啊嘛.

最后一日了,冰梅姐,千奇5好5记得我地每一个啊.

我觉得我地班每个人都好有心,好有感情,好感性. 5知你有无同感呢?

之前睇到你签名话"大爱高一一班"

其实我地都大爱你噶!

冰梅姐,无几耐你就大学毕业,就来有机会实现你的梦想了,以后可能5系个个学生都咁中意你,可能仲有d学生比较坏,但系好似我写的感, 日久见人心啊,你对学生好,距地肯定会识得将心比心噶.

加油啊冰梅姐, 高一一班全体同仁都好爱你啊!!!!!!!!!!!!!!!

 

ps拿到欢送会视频之后即刻上传!

 

  评论这张
 
阅读(63)| 评论(18)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017